Woning in Geldrop; keukenverbouwing

504797403keuken-3-1554150471.jpg
665keuken-4-1554151316.jpg
324eettafel-vanuit-bar-gezien-1554150472.jpg
421keuken-2-1554150471.jpg
rekjes-op-muur-keuken-1554150472.jpg
755keuken-1-1554150471.jpg
eettafel-close-up-1554150470.jpg

De eigenaren van deze woning in Geldrop wilden graag een nieuwe keuken. Een moderne lichte, zonder bovenkasten, was de wens, maar wel sfeervol en met vooral veel opbergmogelijkheden. Zij misten in het huiskamerdeel een grote eettafel met 6 stoelen. Eigenlijk was er geen echte eetkamer. Er werd gegeten in de toch wel wat krappe kookruimte aan een tafel die te groot was voor de ruimte. Het huiskamerdeel werd niet zo nuttig gebruikt. Er stond een kastje omdat er opbergruimte miste, en er stond een bureau om aan te werken op de laptop. Het ontbijt wilden zij eigenlijk nog wel graag in het keukendeel blijven nuttigen. 

De compacte keuken was gelukkig wel gezegend met veel licht door een lichtstraat over de hele breedte van het oorspronkelijke deel. Om het geheel een wat opener en lichter aanvoelend karakter te geven is daarom geadviseerd om de dichte muur tussen de oude kookruimte en het huiskamerdeel half open te maken. Daardoor stroomde er ook veel licht in de huiskamer die nu omgetoverd is tot een gezellige plaats om te eten. De grote eettafel met 6 nieuwe stoelen staan daar prachtig. Ook kon er, in het nu ruime kookdeel, een grote bar geplaatst worden met daaronder ondiepe kasten, en extra verlichting erboven. De bar is nu in gebruik als gezellige ontbijtplek voor de 3 bewoners van dit huis. Maar dat niet alleen! De bar wordt, omdat dit zo'n heerlijke lichte ruimte is, momenteel door de bewoners ook gebruikt om aan te snijden of mixen tijdens het koken, te knutselen met de (klein)kinderen, en om aan te werken op de tablet of laptop. En omdat hij zo groot is past er zelfs een kleine boom op tijdens de Kerstdagen! Multifunctioneel dus. Te zijner tijd zullen de gordijnen nog vervangen worden om een rustigere uitstraling te krijgen.