« Thuiswerken; wat doe ik aan?»

Gepubliceerd op 06-03-2020

Thuiswerken

 

DURV bestaat al weer een tijdje! En wat loopt het goed!! Continue bezig zonder het TE druk te hebben om iedereen de aandacht te geven die ik wil. Ik geniet! De tijd vliegt als ik bezig ben met een leuk ontwerp. Dat is trouwens nog wel een dingetje tijdens het thuiswerken…..

Heel druk en enthousiast werk ik door tot in de late uurtjes, achter mijn werkbureau en op mijn laptop. Leuk, maar wel in mijn eigen coconnetje, zonder collega’s om me heen die af en toe een lekkere koffie voor me gaan scoren of me aan het lachen maken met een gezellig praatje.

Regelmatig werk ik zelfs in mijn huis-pak. Ik hoop dan dat er niet aangebeld wordt, zodat het niemand opvalt dat mijn kleding er nou niet bepaald zakelijk uitziet.

Is daar al een wetenschappelijke studie naar gedaan: wat is de dresscode om (thuis) op social media te zitten? Op facebook zie je de zogenaamde (maar niet heus) casual foto’s voorbij komen. Van die ‘ga-me-daar-een-beetje-in-m’n-pyama-net-uit-bed-op-de-foto-echt-niet’-kiekjes. Mannen dragen vaak een ‘mannelijke’ trui en hebben zich een dag of wat niet geschoren. Een beetje ruig zeg maar, leuk doende met hun kind/vrouw/hond. Je hebt ze ook met overhemd. Dat valt op, maar komt wel een stuk minder vriendelijk over. Als vrouw moet je leuk gekleed zijn op social media. Ontspannen en casual en…..lachen. Vooral lachen.  

Maar terug naar wat ik aan zou kunnen trekken als ik in mijn eentje en thuis aan het werk ben. Ik kom tot de conclusie dat een comfortabel ‘gespreks’-jurkje (zo een die alles keurig bedekt, een beetje zakelijk) of fijne stretchbroek met dito blouse, een goed compromis is tussen praktisch en toch netjes.

Dan kan ik de deur gewoon open maken, tussendoor een boodschapje halen in de buurtsuper, en zie ik er toch zakelijk uit mocht ik spontaan besluiten om ‘live’ gaan op social media.

Nu alleen nog zorgen dat ik genoeg kleding heb die past bij mijn achtergrondinterieur.

Kan óók mijn interieur weer eens veranderen ….. nòg leuker eigenlijk! ???

aan-het-studeren-apple-baan-beeld-313690-1583519908.jpg
kleding-01583519523.jpg