« Aan de TECH timmeren in 2021»

Gepubliceerd op 20-12-2020

Aan de TECH timmeren.

Ik steek mijn digitale handje op; mag ik even iets zeggen?

raised-hand_270b.png 

Ik ben blij.

Blij dat ik met een draai aan de knop de verwarming zomaar opstart, blij met schoon en warm water uit de kraan, Netflix die mij kan vermaken als ik daar tijd voor heb, en blij met de lekkere koffie, via mijn mobiel besteld en netjes thuisbezorgd, die zomaar binnen een minuutje mijn kopje in loopt.

Dus Look on the bright side lieve mensen! Natuurlijk, ik mis zaken als de gezellige festivals, de vakanties en onbezorgde vrijheid ook! Maar het jaar 2020 heeft ons óók veel goeds gebracht.

Want voelen jullie ook dat wij, als vreemde diersoort, dit rottige virus stiekem nodig hadden? We vragen ons af ‘wie zijn wij eigenlijk?’ We worden ons weer bewust van de impact van ons gedrag op de natuur, en van wat er gaande is in de wereld. Het goede maar ook het slechte.

In dit jaar is de lucht schoner geworden, doen creatievelingen onder ons nieuwe technologische ontdekkingen, compassie, menselijkheid en empathie worden weer belangrijk, eigenbelang staat niet langer voorop, en de eerlijke humor floreert. Veranderingen ten goede op sociaal en ecologisch gebied!

Ik heb onlangs ergens gelezen dat mensen in Antwerpen geklaagd hebben over geluidsoverlast van vogels nu de verkeersoverlast en luchtvervuiling zoveel minder is geworden. Zeg nou zelf, het moet niet gekker worden.

Het is al langer zo dat we graag ons steentje bijdragen aan het milieu. Toch denk ik dat onze veranderende wereld onze manier van denken nog meer gaat beïnvloeden. Ik heb sterk het vermoeden dat deze tijdsgeest daarom ook een grote invloed zal hebben op ons interieur.

Technologische mogelijkheden die zowel ons als de natuur een handje helpen, worden in huis superbelangrijk.

We zijn veeleisend, maar gelukkig ook naar onszelf en onze leveranciers en fabrikanten toe.

footprint-01608492158.jpg

We willen luxe, maar met een kleine of liefst geen ecologische ‘footprint’, en we willen het NU.

Eigenlijk willen we niet meer zomaar alles kopen wat internet ons aanbiedt op social media, we willen kwaliteit en eerlijkheid. Geen kwantiteit in een wegwerpmaatschappij. We willen locale winkels steunen en meer respect hebben voor de medemens en de wereld waarin we leven.

 

Hoe gaat zich dat vertalen naar ons interieur in 2021?

 

Ons interieur wordt persoonlijker, eenvoudiger, rustiger, en zachter in combinatie met weldoordachte wereldvriendelijke luxe. De natuur was altijd al belangrijk, maar zal dat nog meer worden, in en om het huis.

Uiteraard gaan we daardoor in 2021 zachte kleuren zien als beige, zacht roze en lila, maar ook allerlei bruin en geeltinten, zoals oker, terra, steenrood en warm-oranje. De olijf- en mosgroene tinten uit de natuur en donker- en (gr)ijsblauw gaan hier voor kleurcontrast zorgen.

Flexa-kleurentrends-2021-001.jpg

Ook wordt er contrast gezocht in de structuur van de materialen. Het wordt nòg belangrijker om hierbij innovatief te zijn in onze keuzes; speels, nuttig en duurzaam.

Ik laat mijn handje nu weer zakken.

Heb m’n zegje gedaan. ?

We zullen zien of mijn vooruitziende blik in 2021 uitkomt.

 

Liefs.

Nens, DURV Interieuradvies

 

your-wishes-wintercollectie-2020-2021-2-1608492097.jpg
innovatie-01608492201.jpg