« Familie op een kluitje.»

Gepubliceerd op 06-12-2019

Lekker kneuterig; familie op een kluitje

 

Hellup! Ik moet mijn familie ook nog ergens kwijt! En dan bedoel ik in huis hè….tijdens het Kerstdiner! Familie, die steeds uitgebreider wordt. Vriendjes en vriendinnen van de kinderen, een nieuw kleintje, een fijne stoel voor de overgrootmoeder en -vader. En dan nog twee Kerstbomen, minimaal, omdat dat hip is, en nu ook nog een babybox. Waar moet ik die in hemelsnaam neerzetten? MIJN HUIS IS TE KLEIN! (maar dat komt wel goed hoor)

 

Nu is mijn woonkamer niet echt heel klein. Misschien wel in vergelijking met die jaloersmakende villa’s in sommige woonbladen, maar niet met een gemiddelde woning in een rijtje, zoals mijn eigen huisje. Mijn oude herenhuis staat in een blok van 4, en wij zijn in de gelukkige mogelijkheid geweest hem een stukje uit te kunnen bouwen en moderniseren. Maar laat je geen ontevreden gevoel aanpraten hoor, als je ziet hoe sommige, naar mijn mening toch vaak wel hele jonge mensen, wonen. Die nieuwbouwhuizen van tegenwoordig zijn vaak zo prachtig, de sfeer kan echt geweldig zijn. Ook de indeling is praktischer, er wordt beter over nagedacht tegenwoordig. Maar geen nood, een kleinere living kan zeker zo mooi ogen! Zelfs met Kerst! Die iets kleinere, misschien wat ongunstiger ingedeelde huiskamer in een oud huis maakt dat vaak helemaal goed met zijn karakter. Die unieke elementen die bewaard gebleven zijn en de toevoegingen aan het huis door de vorige bewoners, die heb je dan weer niet in een nieuw huis.

 

Nu ben ik zelf van het hippe, en lekker ruimtelijke, wat je vaak terug ziet in een nieuwere woning. Tijdens de feestdagen gaat bij mij de meeste energie zitten in het bewaren van het ruimtelijke gevoel in mijn ouwe knip. Daar voel ik me happy bij, en daar gaat het om. ‘Een beetje kaal die boom’ zegt mijn nichtje elke jaar ?. En ja, daar ben ik trots op, ondanks dat ze dat zo vast niet bedoeld. Iedereen heeft zijn eigen smaak, en dat mag! Hoe ik dat aanpak? Mijn 'grote' Kerstboom mag lekker 'open' zijn met onregelmatige takken. Soms een kaal stuk ertussen waar je de stam goed ziet. Zo'n boom die niemand wil (zielig, helemaal voor niets gekapt), DIE KOOP IK! Dat vind ik juist spannend en werkt lekker ruimtelijk. Voor mij geen perfecte en zeker niet te volle boom. En geen heel huis vol prullaria. Slechts nog ergens een verzameling leuke Kerstspulletjes bij elkaar met veel sfeer. Kneuterigheid is niet mijn ding, ondanks de titel van deze BLOG. Mijn familie moet maar wat dichter tegen elkaar aankruipen! Ook gezellig.

Kerstplantje-1575644527.jpg
Kerstboom-witte-pot-2-1575644491.jpg
Kerst-op-tafel-1575644386.jpg
Kerstboom-in-mand-2-1575644397.jpg