« Vakantie, DURV te verzamelen!»

Gepubliceerd op 19-07-2019

Vakantie-verzamelingen

 

Ik kan het niet helpen. Als ik ergens op vakantie ben dan vind ik het gewoon leuk om íets mee naar huis te nemen van die streek. In mijn geval moet je hierbij dan denken aan bijvoorbeeld die heerlijke olijfolie uit Italië, een kledingstuk wat ik nooit meer ga dragen uit Ibiza, prachtige schaaltjes uit Frankrijk (ik heb echt een schaaltjes-tik) of een zelfgemaakte hoed van waarschijnlijk bamboe bladeren uit Jamaica.

De herinnering aan die vakantie komt weer boven zodra ik de souvenirs later thuis weer tegenkom. Heerlijk! Maar dan moet er in huis wel een goed plekje voor gevonden worden. En soms is dat best lastig. Nou heb ik geen grote open kast waarin ik al deze verzamelingen kan uitstallen of zo. Dus de olie en de schaaltjes staan in mijn keuken en worden gewoon gebruikt, de hoed hangt in het trapgat aan de muur omdat dat zo leuk staat, en de Ibiza jurk……tsja….die hangt helaas eigenlijk gewoon in mijn kledingkast.

Hoe doen jullie dat nou? Of behoor ik tot het uitstervende ras van souvenirs verzamelende toeristen? Ik weet het…..minder is meer, en ik vind dat zelf vaak ook wel. Maar voor wat betreft bijvoorbeeld de schaaltjes kan ik het daar niet mee eens zijn. Dit kunnen mijn kinderen en man zeker beamen. Wel heb ik het afgeleerd om van elk mooi schaaltje wat ik tegenkom 8 stuks te kopen. Voor ‘als er veel mensen komen eten’. De keukenkasten konden deze koopwoede niet meer aan. De vliering en mijn kinderen hebben dus nu al een erfenis van genoeg schaaltjes voor de rest van hun hele leven. Als ik nu weer eens verliefd ben op een schaaltje, hou ik me in en koop er een of twee (nou ja….als ze heel klein zijn dan mogen er wel een paar meer ?). 

Die leuke oliefles kan ik nog wel navullen met een heerlijke olie van Oil & Vinegar. Het Ibiza jurkje blijft gewoon,in mijn uitpuilende kledingkast, een blijvende herinnering aan die superleuke vakantie met mijn eerste dochter. Niet alles hoeft nuttig te zijn toch?

Fijne vakantie voor iedereen die nog gaat! 

P.S. als het je leuk lijkt om mijn BLOGs (nieuwsbrief) te volgen: aanmelden kan hieronder. 

schaaltjessssss-2-1563543174.jpg