Woning in Helmond; keuken met blikvanger (work in progress)

Keuken-met-stalen-kunst-met-pijl-1600504293.jpg
keuken-sheila-met-krukken-met-tekst-1579450390.jpg
keuken-sheila-bijna-klaar-met-tekst-aangepast-1574533820.jpg
keuken-sheila-bijna-klaar-1-met-tekst-1574533846.jpg
keuken-sheila-wordt-geplaatst-met-tekst-2-1574536792.jpg
keuken-sheila-in-de-voorstrijk-met-tekst-1574536815.jpg
keuken-sheila-leidingen-gelegd-met-tekst-2-1574536780.jpg
Keuken-sheila-oude-keuken-wordt-gesloopt-met-tekst-2-1574536826.jpg
keuken-sheila-bijna-klaar-met-tekst-aangepast-1600504271.jpg

Al lang een grote wens; een nieuwe keuken met een stoere blikvanger!

Work in progress, 

maar we kunnen al wel tonen hoe hard er tot nu toe gewerkt is! Want dat is er zeker! Dit gezin, bestaande uit vader, moeder en 2 tieners, woont in dit mooie huis in Helmond. De keuken was na jaren lange trouwe dienst aan vervanging toe. Bij het maken van de plannen voor een nieuwe keuken kwam al snel naar boven dat de bewoners eigenlijk ook niet zo tevreden waren met de vloer in de keuken en huiskamer, en de kleuren in huis. Het geheel mocht wat spannender. Het liefst met een echte blikvanger op de muur! Een statement! En dat hoor ik graag!

De indeling van de keuken moest ook anders. Het liefst met een soort van kookeiland. Ook een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, en een quooker waren wensen. Een voorwaarde van de wijziging van de indeling in de keuken was wel dat het gezin in de keuken kon blijven eten. Diverse mogelijkheden passeerden de revue....en het bleek geen gemakkelijke opgave. De vele deuren die op de keuken uitkomen en de diagonale afscheiding tussen de keuken en huiskamer maken de ruimte spannend maar lastig in te delen. Nadat we, met onze plannen en een 3D tekening, bij de keukenzaak een nieuwe keuken besteld hadden, kon het zware werk beginnen. Samen met DURV werd een lichtplan gemaakt, waarna de keuken werd gesloopt, de leidingen verlegd en de keuken opnieuw gestuckt. En dan gaat het snel, de stoere nieuwe keuken werd deskundig geplaatst.

De supermooie nieuwe massief houten vloer is in visgraat gelegd, en een klassieke rand eromheen maakt het helemaal af. De vloer is in de hele huiskamer doorgelegd. De kozijnen worden nog wit, de deuren tussen het huiskamer- en keukendeel worden matzwart. De zwarte spotjes van Philips en kleine hanglampjes van Zuiver hangen inmiddels ook boven het werkblad, de mooie krukken zijn binnen, en een stoer stalen kunstwerk van kunstenaarsduo Mainkunstenaars hangt aan de muur.

Nu nog raambekleding en een gave kleur op de muur....... de FOTO's daarvan volgen nog!

Om de het voortgangsproces te zien, klik op de kleine foto's.